Nieuws

Terug naar alle artikelen

Kwaliteitstoets bij Logopedie Pluspunt

Kwaliteitstoets bij Logopedie Pluspunt

Op 22 december 2014 zal bij Logopedie Pluspunt de vrijwillige kwaliteitstoets worden afgenomen. Deze kwaliteitstoets wordt gedaan door een onafhankelijke organisatie HCA. De toets beoordeeld of wij als praktijk voldoen aan de (wettelijke) eisen. De toets is opgesteld door onze beroepsvereniging NVLF op verzoek van de zorgverzekeraars. Er wordt beoordeeld of wij voldoen aan de administratieve taken en of wij o.a. zorgdragen voor correct opgestelde behandelplannen en correspondentie.

Wij hebben er vertrouwen in dat we aan de eisen van de toets voldoen en dat we de toets met een goed gevolg afleggen. Mochten wij de toets toch niet halen, heeft dit geen consequenties voor het wel of niet kunnen vervolgen van de logopedie. Wij zullen de behandeling op dezelfde professionele wijze blijven vervolgen. Ook voor 2015 hebben wij de contracten met de zorgverzekeraars getekend en zal de logopedie vergoed worden vanuit de basisverzekering en betalen volwassen cliënten hooguit hun eigen risico.

Zoals gezegd zal de toets op 22 december van dit jaar worden afgenomen. Er komen twee personen onze dossiers beoordelen. De auditoren moeten zich houden aan de wet bescherming persoonsgegevens, ook leveren wij de gegevens zoveel mogelijk anoniem aan, echter wij zouden het op prijs stellen als u middels het tekenen van deze brief toestemming wilt geven om het dossier mee te nemen in de kwaliteitstoets. Mocht u bezwaar hebben, dan wordt uw (kinds) dossier uit de steekproef gehaald en dus niet verder meegenomen. Er worden in totaal 15 dossiers van Logopedie Pluspunt beoordeeld. Er worden alleen dossiers beoordeeld van cliënten die in de periode van 22 juni 2014 t/m 22 december 2014 tenminste een keer in de praktijk zijn geweest.

Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, kunt u mij altijd mailen (info@logopediepluspunt.nl) of bellen (06-25425632).

Met vriendelijke groet,

Chantal Punt-Vermeulen, praktijkhoudster.